به گزارش ایرنا، در این نشست که از سوی آکادمی مجمع صادرکنندگان ترکیه موسوم به ‘آکادمی تیم’ برگزار شد، سخنرانان ایرانی و ترکیه ای بر ظرفیت های همکاری و اینکه اقتصاد دو کشور می توانند مکمل یکدیگر باشند، تاکید کردند.
‘حمید زادبوم’ رایزن بازرگانی ایران در ترکیه در این نشست خواستار سرمایه گذاری مشترک فعالان اقتصادی ترکیه با بخش خصوصی ایران در گروه های کالایی مبلمان، لوازم خانگی، قطعات یدکی خودو، نساجی و مواد شیمیایی شد.
وی از تجار ترکیه خواست به ایران سفر نمایند و از نزدیک با بازار ایران آشنا شوند.
رایزن بازرگانی ایران با اشاره به موافقت نامه تجارت ترجیحی بین دو کشور که از سال ۲۰۱۵ میلادی اجرایی شده است، از عزم دو کشور برای توسعه این موافقت نامه خبر داد.
افراسیابی نماینده سفارت ایران در آنکارا پیروزی دمکراسی را در جریان کودتای نافرجام نرکیه به مردم و دولت ترکیه تبریک گفت و با توجه به روابط خوب دو کشور، سطح روابط تجاری و اقتصادی دو کشور را ناکافی دانسته و خواستار افزایش حجم روابط تجاری دو کشور شد.
‘مناقبی’ رئیس انجمن واردات ایران طی سخنانی تجارت را جاده ای دو طرفه توصیف کرد و از تجار ترک خواست برای حضور در بازار ایران از محصولات ایرانی خرید نموده و واردات و صادرات را با هم مورد توجه قرار دهند.
‘جمالی’ مدیرکل سازمان سرمایه گذاری و کمک های فنی و اقتصادی مشورمان ضمن تشریح قانون و مزایای سرمایه گذاری خارجی در ایران، فضای سرمایه گذاری خارجی در ایران را مناسب ارزیابی کرده و از فعالان اقتصادی ترکیه خواست از مزایای سرمایه گذاری در ایران بهره گیرند.
‘وحید پیمان’ عضو هیات مدیره شورای بازرگانان ایران و ترکیه اظهار داشت که مطبوعات دو کشور خالی از تبلیغات و آگهی های تجاری طرف مقابل است و ضعف اطلاعات تجاری و تحلیل های اقتصادی ترکیه در ایران و ایران در ترکیه کاملا قابل ملاحظه است.
وی نقش مطبوعات و رسانه ها در توسعه روابط را مهم ارزیابی کرد.
معاون مجمع صادرکنندگان ترکیه، رییس شورای طرف ترک بازرگانان ایران و ترکیه ، رایزن سابق بازرگانی ترکیه در ایران، رییس انجمن تجار ایرانی مقیم استانبول و نماینده خلق بانک (بانک ملی) ترکیه از جمله سایر سخنرانان جلسه بودند که در خصوص چالش های موجود، راه های عبور از موانع و لزوم نهادینه شدن روابط بین بازرگانان و تولید کنندگان ایرانی و ترکیه ای تاکید داشتند.
خاورم/۲۰۱۱**۱۳۹۲
انتهای پیام /*