شرکت تعاونی اروم زیست تاک

معرفی و تاریخچه

در سال ۱۳۹۱ با مشارکت ۸ نفر از اساتید دانشگاهی و فارغ‌التحصیلان کشاورزی شروع به کار کرده و در زمینه تولید انواع پایه‌های رویشی و نهال درختان میوه با پایه‌های رویشی فعالیت می‌کند.
نهال درختان میوه به عنوان اصلی‌ترین نهاده در روند احداث باغات نوین و اقتصادی می‌باشد. با توجه به روند رو به‌ رشد سطح زیر کشت محصولات باغی و سیاست جایگزینی باغ‌های قدیمی با باغ‌های نوین استفاده از نهال‌های اصلاح شده از اولویت‌های خاصی برخوردار است. استفاده از پایه‌های رویشی در احداث باغ‌های میوه کشورهای توسعه یافته از چند دهه پیش معمول شده است. از اهداف این شرکت تولید پایه‌ها و نهال‌های سالم و اصیل به روش کشت بافت و ارائه آن به باغداران عزیز جهت بهره‌مندی هر‌چه بیشتر آنان از مزایای این پایه‌ها و نهال‌ها در مقایسه با نهال‌های سنتی می‌باشد.

با استفاده از پایه‌های کشت بافتی امکان دستیابی به مزایای زیر حاصل میگردد:

•    عملکرد بالا در واحد سطح و زود باردهی
•    بهره ‌مندی از میوه‌های یکدست از لحاظ شکل، رنگ و زمان رسیدن
•    بهره مندی از میوه‌های با کیفیت بالا
•    همگن بودن باغ و سهولت در انجام عملیات داشت و برداشت
•    مقاومت نهال‌ها به آفات و بیماری‌های شایع منطقه
•    سازگاری نهال‌ها با خاک منطقه و عدم بروز کمبود آهن و غیره
•    کاهش عادت سال آوری یا تناوب باردهی در باغ‌های میوه

پایه‌های رویشی تولید شده در این شرکت در سه گروه هسته‌دار، دانه دار و انواع انگور قرار می گیرند.
شرکت تعاونی اروم زیست تاک

چرا ؟

افزایش روزافزون جمعیت جهان و تامین بخشی از نیاز غذایی این جمعیت با استفاده از محصولات باغی و نیاز به افزایش تولید محصولات باغی از یک طرف و عملکرد پایین باغ‌های میوه سنتی و قدیمی، محدود بودن زمین‌های حاصلخیر برای احداث باغ و کمبود منابع آبی از طرف دیگر، اهمیت و ضرورت استفاده هرچه بهینه‌تر از منابع موجود در راستای افزایش تولید محصولات باغی را آشکار می‌سازد. ر همیت راستا احداث باغ‌های مدرن از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و نهال درختان میوه به عنوان اصلی‌ترین نهاده در روند احداث باغ‌های نوین و اقتصادی می‌باشد.شرکت اروم زیست تاک با بهره‌مندی از متخصصین دانشگاهی در زمینه تولید جدیدترین پایه‌های کشت بافتی و نهال‌های میوه دانه‌دار و هسته‌دار عاری از ویروس فعالیت می‌کند. باغداران در صورت استفاده از این پایه‌ها و نهال‌ها از مزایایی چون افزایش عملکرد و زود باردهی در باغ‌ها، تولید میوه‌های یکدست و با کیفیت بالا، همگن بودن باغ و سهولت انجام عملیات داشت و برداشت، مقاومت باغ‌های میوه در مقابل آفات و بیماری‌ها، کاهش عادت سال‌آوری یا تناوب باردهی در باغ‌های میوه و … بهره‌مند می‌شوند. علاوه بر این مزایا پایه‌های رویشی تولید شده در شرکت روم زیست تاک دارای مزایایی چون عمر طولانی، قوی‌الرشد بودن، سازگاری با خاک‌های با PH بالا و مقاومت به خشکی می‌باشند. همچنین برای بهره‌مندی هر چه بیشتر از بازار صادرات و داشتن قابلیت رقابت محصولات باغی تولید شده در کشور عزیزمان با محصولات خارجی و بهره‌مندی از سود حداکثری، کاهش هرچه بیشتر هزینه تولید واحد محصول امری ضروری می‌باشد و شرکت اروم زیست تاک اطمینان دارد که باغداران عزیز در صورت بهره‌مندی از محصولات این شرکت به این هدف نیز خواهند رسید.

کاشت درخت گردو در پاییز

بهترین فصل کاشت گردو در پاییز است چون ریشه گیاهان به هوای خنک نیاز دارند. همچنین در فصل پاییز و زمستان بارندگی زیاد است و نیاز آبی گیاهان که در اوایل کاشت بسیار زیاد است، برطرف می‌شود. نحوه کاشت گردو نحوه کاشت درخت گردو به این شکل است که یک شب قبل از کاشت نهال، […]

آیا روغن پاشی زمستانه فقط به جهت کنترل آفات درختان است؟

وقتی صحبت از روغن پاشی زمستانه به میان می آید، اولین هدفی که به ذهن خطور می کند، مبارزه با آفات می باشد که تنها یکی از فواید استفاده از روغن ها در زمستان می باشد. به همین دلیل اکثرا روغن پاشی زمستانه را با نام مبارزه زمستانه می شناسند. تنفس حشرات از طریق منافذی […]

راه کارهایی برای به تاخیر انداختن گلدهی در درختان میوه

به تاخیرانداختن زمان گلدهی درختان با هدف جلوگیری ازسرمازدگی یکی از آرزوهای باغدارانی است که همواره از سرمازدگی پیش بهاره خسارت دیده اند. شروع گلدهی ویا جوانه زنی در درختان تابع شرایط هورمونی است و فعالیت ویا عدم فعالیت این هورمون ها درگیاه متاثر ازشرایط محیطی از قبیل دمای هوا، طول روز، رطوبت و… می […]

آشنایی با اروم زیست تاک

شرکت تعاونی اروم زیست تاک

آزمایشگاه

شامل ساختار ۴ بخشی، ۱- اتاق تهیه و آماده سازی محیط کشت ۲- اتاق انتقال ۳- اتاق رشد و ۴- اتاق یا گلخانه سازگاری است. کلیه مراحل شامل تهیه محیط کشت، انتقال به درون شیشه در شرایط هوای استریل، نگهداری در شرایط بهینه رشد و سازگارکردن گیاهان به شرایط محیط بیرونی در این فضا انجام می پذیرد.

۱- اتاق تهیه و آماده‌سازی محیط کشت: عمده ترین فعالیت در این اتاق شامل تهیه محیط کشت گیاهی، ضدعفونی و تقسیم محیط میباشد.
۲- اتاق انتقال یا اتاق استریل (Clean Room): این اتاق دارای شرایط بسیار خاص بوده و باید کلیه شرایط استریل در آن رعایت شود. معمولا این اتاق مجهز به لامپ UV بوده و هود لامینار جهت تأمین هوای استریل در این اتاق قرار میگیرد.
۳- اتاق رشد: در این آزمایشگاه، از وسایل و ابزار متعددی استفاده می‌گردد، معمولاً ۱۶ ساعت نور و ۸ ساعت تاریکی در اتاقک رشد تنظیم می‌شود .
۴- اتاق یا گلخانه سازگاری: با توجه به اینکه گیاهچه های تولید شده در محیط درون شیشه‌ای در نهایت باید به خاک منتقل شوند و به شرایط طبیعی عادت کنند، لازم است گلخانه‌ای که دما ، نور و رطوبت آن قابل تنظیم است در اختیار باشد . گیاهچه‌های تولید شده در آزمایشگاه ابتدا به پیت یا تورب منتقل شده و سپس در گلخانه قرار می‌گیرد .