رحیم اسلامی زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از در دست احداث بودن نخستین واحد تولید خوراک دام از سرشاخه و بقایای نیشکر در دزفول خبر داد و گفت: این کارخانه بصورت پایلوت با ظرفیت تولید سالانه چهار هزار تن خوراک دام از سرشاخه و بقایای نیشکر با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال و با سرمایه گذاری جهاد نصر و مشارکت ۲ شرکت خصوصی در مرحله نهایی راه اندازی است.
وی از برنامه ریزی برای احداث کارخانه ۱۰۰ هزار تنی تولید علوفه دامی از سرشاخه ها و بقایای نیشکر در دزفول خبر داد و گفت: در برنامه ریزی بلند مدت صورت گرفته ظرفیت تولید علوفه دامی از سرشاخه ها و بقایای نیشکر قابل ارتقا به یک میلیون تن در سال است.
وی تاکید کرد: تمام مراحل مطالعه، تحقیق و پژوهش تولید علوفه دامی از سرشاخه نیشکر توسط محققان مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول صورت گرفته ضمن اینکه تمام مراحل طراحی، ساخت قطعات و کارخانه صنعتی تولید این خوراک دام نیز توسط محققان و صنعتگران داخلی انجام شده است.
رئیس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به هشت شرکت کشت و صنعت نیشکر در خوزستان و اختصاص ۱۰۰ تا ۱۲۰هزار هکتار از زمین های کشاورزی خوزستان به کشت نیشکر گفت: از هر هکتار نیشکر بیش از ۲۰ تن علوفه قابل استحصال است که پیش از این و با شیوه آتش زدن و سپس برداشت نی به هدر می رفت.
حمیدرضا ایزدنیا ادامه داد: این شیوه برداشت با سوزاندن مزارع علاوه بر ایجاد آلودگی شدید محیط زیست از بین رفتن حجم بسیار زیادی از پسماند نیشکر که قابل تبدیل به علوفه دامی است را در پی دارد.
رییس بخش تحقیقات علوم دامی مرکز تحقیقات ، آموزش کشاوزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول با تاکید بر کمبود علوفه دامی در کشور خاطر نشان کرد: از سال ۱۳۷۱ تحقیقات در زمینه تولید علوفه های دامی ارزان قیمت در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول آغاز شده که حاصل چندین سال تحقیقات بر روی نیشکر، ملاس نیشکرو پیت و باگاس با انجام ۲۴ طرح تحقیقاتی بوده است.
ایزدنیا تاکید کرد: در مرکز تحقیقات ، آموزش کشاوزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول طی ۱۳ سال گذشته هشت طرح تحقیقاتی به صورت اختصاصی در حوزه تولید علوفه دامی از سرشاخه ها و بقایای نیشکر انجام شده است که در نتیجه آن برای نخستین بار در کشور دانش فنی تولید خوراک دام از سرشاخه ها و بقایای نیشکر عملیاتی شد.
وی ادامه داد استفاده از سرشاخه ها و بقایای نیشکر بر روی دام هایی چون گاومیش، گاو، گوسفند و بز مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج مطلوبی داشته است.
ایزدنیا با اشاره به ارزش غذایی خوراک دام تولید شده از سرشاخه ها و بقایای نیشکر گفت: این محصول دارای ۷،۵ درصد پروتئین بوده و قابلیت جایگزینی با ۷۰ درصد مخلوط علوفه کاه و یونجه را دارد.
وی علوفه دامی از سرشاخه و بقایای نیشکر را خوراک پایه برای دام اعلام کرد و بیان داشت: این خوراک تولیدی حاوی ۷۰ درصد از سرشاخه و بقای نیشکر بوده که با دیگر مواد افزودنی فرآوری و تولید می گردد.
رییس گروه علوم دامی مرکز تحقیقات و آموزش کشاوزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول نیز با انتقاد از شیوه کنونی برداشت و سوزاندن مزارع در خصوص استفاده از روش های نوین و بکارگیری دروگرهای مناسب در امر برداشت گفت: شرکت های کشت و صنعت منطقه از تکنولوژی پیشرفته و روز دنیا در برداشت نیشکر عقب مانده و به جای برداشت سبز اقدام به سوزاندن مزارع نیشکر می نمایند که این موضوع آسیب های جدی به محیط زیست وارد کرده است.
احمد خیاط مدیریت سنتی را مانع پیشرفت کشاورزی دانست و گفت: با تغییر شیوه برداشت ، برداشت نیشکر علاوه بر جلوگیری از مشکلات زیست محیطی این امر موجب ارزش افزوده محصولات کشاورزی می شود.
وی راه اندازی کارخانه تولید خوراک دام با استفاده از سرشاخه و بقایای بعد از برداشت نیشکر را گامی مهم در جهت کاهش آلودگی زیست محیطی و برطرف کننده بخشی از نیاز کمی کشور به علوفه های دامی اعلام کرد.
مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد در زمستان سال ۱۳۴۲ شمسی و پس از انجام مطالعات اولیه، در قلب اراضی شبکه آبیاری دز تاسیس شد و از آن زمان تاکنون صدها طرح و پروژه تحقیقاتی در زمینه های مختلف کشاورزی علمی و عملی در این مرکز توسط کارشناسان خارجی و داخلی اجرا شده که نتایج آنها سالهاست که در عرصه فعالیت های کشاورزی و اقتصادی منطقه کاملا محسوس و مشهود است.
۶۰۶۸
انتهای پیام /*