به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا؛ حسین صفایی روز سه شنبه در حاشیه نشست مطبوعاتی با تاکید براین که محدودیتی در حجم خرید تضمینی شیرخام نداریم، افزود: این سازمان ظرفیت خرید تضمینی روزانه بیش از هزار تن را دارد.
وی اظهار داشت: در حال حاضر خرید تضمینی شیرخام در ۱۰ استان همچون تهران، البرز، قزوین، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، کرمان و یزد انجام می شود.
وی تصریح کرد: با ورود دولت برای خرید تضمینی شیرخام، اکنون نرخ هر کیلوگرم از این محصول در محدوده بیش از ۱۲ هزار ریال تثبیت شده است تا دامداران بیش از این متضرر نشوند.
صفایی یادآور شد: روز گذشته وزیر جهادکشاورزی در پیامی خواستار افزایش سهمیه خرید تضمینی شیرخام از استان ها توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی شد، در حالی که هم اکنون نیز آمادگی خرید بیش از هزار تن شیرخام در روز را داریم اما میزان خرید روزانه بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن انجام می شود.
صفایی تصریح کرد: نرخ خرید شیر خام دامداران در بازار مصرف براساس خرید تضمینی انجام شده بالا رفته و به نرخ هر کیلوگرم ۱۲ هزار ریال رسیده است و نرخ متوسط خرید شیر خام توسط سازمان تعاونی روستایی ۱۲ هزار و ۵۰۰ ریال است.

** عرضه شیر خشک صادراتی در بورس کالا از امروز
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از شروع عرضه شیر خشک حاصل شده از خرید تضمینی شیرخام خبرداد و گفت: امروز نخستین محموله شیر خشک در بورس کالا به فروش رسید اما این عرضه به طور صرف برای صادرات صورت گرفته است و از خریداران در بورس کالا ضمانت گرفته می شود.
به گفته صفایی، شیرخام خریداری شده از دامداران به صورت شیر خشک و خامه صادر می شود.
وی افزود: در حال حاضر هرکیلوگرم شیرخشک استحصالی از شیرخام خرید تضمینی، با قیمت دو دلار بر روی تابلوی بورس کالا عرضه می شود.
وی ادامه داد: خریداران پس از صادرات محصول شیرخشک با ارائه برگ سبز به گمرک و سازمان تعاون روستایی می توانند ضمانت خود را پس بگیرند.

** وضعیت بازار خرما مناسب است
صفایی در پاسخ به ایرنا درباره احتمال ورود تعاون روستایی در خرید تصمینی خرما گفت: هم اکنون بازار این محصول از نظر نخل داران مناسب است به طوری که هرکیلوگرم خرمای مضافتی بم با قیمتی بین ۴۰ تا ۶۰ هزارریال به فروش می رسد.
وی تصریح کرد: اما اگر قیمت خرما به پایین تر از قیمت تعیین شده برای انواع این محصول برسد سازمان تعاون روستایی وارد عمل خرید تضمینی خواهد شد.

** خرید تضمینی مشروط برای کشمش و خرما
صفایی با بیان این که نرخ خرید تضمینی خرما و کشمش هنوز مشخص نیست و در صورت ورود این سازمان تعیین می شود گفت: برای خرما و کشمش روش جدیدی به عنوان خرید تضمینی مشروط در نظر گرفته شده است.
وی اظهارداشت: در این روش محصول تولید کننده در انبارهای سازمان با حفظ مالکیت بهره بردار نگه داری می شود و کشاورز بخشی از بهای محصولش را دریافت می کند تا عجله ای برای فروش آن نداشته باشد و در زمان مناسب آن را به بازار عرضه می کند.
وی ادامه داد: حال اگر در این شرایط نیز محصول کشاورز به فروش نرفت به طور قطع سازمان تعاون روستایی آن را به صورت تضمینی خریداری خواهد کرد.
اقتصام**۹۱۸۶**۲۰۲۵

انتهای پیام /*

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.