کشاورزنیوز(اخبار کشاورزی ایران):

به گزارش کشاورزنیوز و به نقل از لایو ساینس، این شکاف که ۲۵ پا وسعت دارد در سال ۲۰۰۵ ایجاد شد و برخی جغرافیدانان بر این باور بودند که می‌تواند منجر به شکل‌گیری یک اقیانوس جدید شود، اما این دیدگاه در آن زمان چندان مورد توجه قرار نگرفت.

با جمع‌آوری داده‌های لرزه‌نگاری جدید محققان دریافتند که این شکاف با طولی به اندازه سه تا پنج مایل تنها در عرض چند روز شکل گرفته است. ابتدا داباهو –آتش‌فشانی که در قسمت شمالی شکاف قرار گرفته- فوران کرد، سپس ماگما از وسط ناحیه‌ای که اکنون تبدیل به شکاف شده شروع به تراوش کرد و شکاف به تدریج با فاصله گرفتن لبه‌ها از هم شکل گرفت.

سیندی ابینگر پروفسور علوم زمین و محیط زیست دانشگاه روچستر و از همکاران این تیم تحقیقاتی می‌گوید: ما می‌دانستیم که برآمدگی‌های بستر دریا نیز به طور مشابهی با ورود ماگما به داخل شکاف‌های بستر دریا تشکیل می‌شوند اما هرگز نمی‌دانستیم که برآمدگی‌هایی با این عظمت می‌تواند در سطح خشکی ایجاد شود.

وی ادامه می‌دهد: نکته کلی این مطالعه این است که حالا می‌دانیم در اتیوپی رخدادی مشابه با آنچه در قعر اقیانوس‌ها رخ می‌دهد اتفاق افتاده است. چیزی که تصور آن برای ما تقریبا غیرممکن بود.

نتایج نشان می‌دهد که لبه‌های بسیار فعال آتش‌فشان در کنار حاشیه‌های صفحات تکتونیک اقیانوسی می‌توانند در مقیاس بزرگ دچار شکستگی شوند؛ چنین رخداد بزرگ مقیاسی بر روی زمین برای افرادی که در نزدیکی این شکاف‌ها زندگی می‌کنند خطرات بسیار زیادی در بر دارد.

ابینگر می‌گوید: اگر بتوانیم این نکته را ثابت کنیم، اتیوپی به یک آزمایشگاه منحصر به فرد و عالی برای بررسی لبه‌های اقیانوسی تبدیل خواهد شد.

وی ادامه می‌دهد: با توجه به همکاری‌های بین رشته‌ای بی‌سابقه‌ای که برای پی بردن به این موضوع انجام شده اکنون می‌توانیم بگوییم که بله؛ اتیوپی واقعا یک نمونه منحصربه‌فرد از تشکیل اقیانوس جدید است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.